Porteur-cycling: straatbeeld ademt vintage

Basil Portland nu verkrijgbaar
Porteur-cycling: straatbeeld ademt vintage

Zware transportfietsen zijn passée. Elegante frames, ranke buizen en subtiele details zijn steeds nadrukkelijker aanwezig in het straatbeeld. Basil speelt hierop in met Basil Portland, een serie vintage fietstassen en -accessoires, afgewerkt met hoogwaardige materialen en hippe details. De Portland-serie is Basil’s antwoord op ‘porteur-cycling’ als belangrijkste fietstrend van dit moment.  

De Franse porteur (voordrager) werd in de jaren vijftig veel gebruikt in fietswedstrijden. Met tientallen kilo’s kranten op de voordrager -als extra ballast- verschenen de coureurs aan de start. Deze porteur uit lang vervlogen tijden is terug van weggeweest. De porteur-fiets is herontdekt en herontwikkeld door trendgevoelige fabrikanten. Verfijnde, handgemaakte retro-fietsen van hippe merken als Crème, Van Lisch en Achille zijn momenteel razend populair.

  

De nieuwe serie Basil Portland speelt daarop in met vintage fietstassen en businessbags voor man èn vrouw. Basil Portland bestaat uit een messenger bag, slim fit double bag, zadeltasje, women’s business bag, rotan manden en stijlvolle koperen fietsbellen, waarvan het karakteristieke geluid associaties oproept met de romantiek uit de jaren vijftig. Ook de ranke front carrier (de porteur) ontbreekt uiteraard niet in de serie Basil Portland.

Preppy
Basil-directeur Marthijn van Balveren: “Zware transportfietsen zijn passée. Wat we steeds meer zien in het straatbeeld zijn elegante frames. Deze trend wordt ‘porteur-cycling’ of ‘cycle chique’ genoemd. De brede serie Basil Portland biedt allerlei mogelijkheden om je fiets smaakvol aan te passen aan deze trend en zo te laten zien wie je bent. Dress for the occasion, not for the ride.Dan wordt fietsen pas echt stijlvol.”

Basil Portland is stijlvol, preppy en sportief. De producten zijn subliem afgewerkt met technisch hoogwaardige materialen en subtiele details van bijvoorbeeld washable paper. Van Balveren: “Washable paper geeft die typische vintage-sfeer. Deze onverslijtbare papieren labels kennen we van jeans. Ze gaan door de jaren heen steeds meer krinkelen en worden daardoor alleen maar mooier. Sommige tassen hebben een binnenvoering van Engelse heritage-ruit. Zulke details geven onze producten die stijlvolle uitstraling waar onze klanten voor vallen.”

  

Over Basil
Basil is een toonaangevende ontwerper en producent van moderne en eigentijdse fietstassen, -manden en -accessoires. De zorgvuldig afgewerkte producten in eigentijds design kenmerken zich door innovatieve toepassingen. De producten van Basil zijn in 17 landen bij gespecialiseerde fietshandelaren verkrijgbaar. Voor meer informatie: www.basil.nl. 

Contact

Postadres Postbus 29 | 7070 AA Ulft | Nederland


Bezoekadres Ettenseweg 7A | 7071 AA Ulft | Nederland


Bedrijfsgegevens KVK: 09086961 | BTW: NL 803.725.188.B01

Basil: specialist in fietsmanden en fietstassen

Fietsmanden en -tassen van eigen bodem

Voor prachtige fietsmanden van eigen bodem ben je bij Basil in Ulft aan het juiste adres. Basil bestaat al sinds de jaren ’70 en is een samentrekking van Balveren (de oprichter) en Silvolde (de oorspronkelijke vestigingsplaats). Het bedrijf richt zich op allerlei soorten modellen fietsmanden, die over de hele wereld worden verkocht. De focus ligt hierbij op Nederland, België en Duitsland. Naast de traditionele fietsmanden heeft Basil ook een groot aantal fietstassen en dierenmanden op de markt gebracht. Kenmerkend aan de fietstassen van Basil is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de diversiteit in de vormgeving hiervan. Of je nu op zoek bent naar een dubbele fietsmand- of tas met print, effen kleur, voor zakelijk of sport, voor je hond; Basil heeft het allemaal.

Ruim assortiment fietsmanden en fietstassen

Basil heeft een ruim assortiment aan eigen ontwikkelde fietsmanden en fietstassen. Onze klanten zochten onder meer op:

Over Basil BV in Ulft

Wij zijn Basil. Wij zien jou graag genieten op de fiets. Vandaar dat wij mooie en functionele fietsaccessoires maken die jou stimuleren om vaker met de fiets te gaan. Want fietsen is gezond en zorgt voor de dagelijkse portie geluk en beweging.

Het begon 40 jaar geleden, toen Ine van Dam de rijwielzaak van Nico van Balveren binnenstapte. Zij zocht een rieten mand voor op haar fiets. Nico ontwikkelde die mand en maakte Ine er heel gelukkig mee. En het allerbelangrijkste was: door die mand genoot zij nog meer van haar fietsritjes.

Sinds die tijd is er eigenlijk niet zoveel veranderd in ons familiebedrijf. Onze passie is om producten te bedenken die het fietsen aantrekkelijker en fijner maken. En altijd vanuit jouw wensen.

Wij willen graag begrijpen waarom en wanneer je fietst. En ook waarom en wanneer je niet fietst. Hier leren we van, elke dag opnieuw. Dit combineren we met ons gevoel voor kwaliteit, stijl en functionaliteit. Samen kunnen we het fietsgeluk verspreiden. Doe je met ons mee?

Klantspecifieke manden en tassen

Met de Basil fietsmand of -tas kun je jouw bagage enorm gemakkelijk en veilig vervoeren. Voor elk soort fietser en bagage heeft Basil een mooie en geschikte fietsmand en fietstas. Van een degelijke, waterdichte fietstas voor uw belangrijke papieren en laptop tot een trendy, makkelijk afneembare sport/school fietsmand. Basil heeft het allemaal en combineert functionaliteit met uitstraling. Of je nu op zoek bent naar een dubbele of enkele fietstas, een schoudertas of een leuke kinderfietstas; bij specialist Basil in Ulft zit je goed.