Grafische print drukt stempel op fietsmode

Triangle & Star-collectie nu beschikbaar
Grafische print drukt stempel op fietsmode

Niet alleen in mode en interieur is de grafische print momenteel populair, ook in de fietsmode zien we steeds vaker grafische vormen, zachte pasteltinten, neon-accenten en uitgesproken geometrische prints in alle kleuren. Basil pakte de trend op en ontwikkelde de nu beschikbare Triangle & Star-collectie.  

  
Grafische prints zien we ook veel terug in het interieur: behang, kussens, dekens, gordijnen, meubels en servies. Een onmiskenbare trend dus, die Basil inspireerde om de Triangle & Star-collectie te ontwikkelen. De dubbele fietstassen van waterafstotend polyester zijn er in diverse kleuren. Ook de bijpassende zadeldekjes zijn in meerdere kleuren beschikbaar.

Op de catwalk was het een echte printjesparade, de afgelopen periode. Een bonte stoet van geometrische vormen, vrolijke stipjes, streepjes, driehoekjes en ruitjes trok voorbij, met een dikke knipoog naar het zwart en wit van de kunstenaar Escher, de hypnotiserende glitter van de seventies, de zwierige lijnen van de spirograaf en wat niet al meer…? Marc Jacobs, Cacharel, Balmain en Prada bouwden hun feestje van uitbundige vormen en contrasterende kleuren. Dit vroeg  om mixen en matchen.
  
High summer
Basil’s Triangle & Star-collectie staat voor de Scandinavische stijl, pastels, neon en de al genoemde grafische dessins die nu volop in de mode zijn. De speciaal ontworpen retro triangle print is terug te zien in zowel de fietstassen als de zadeldekjes. De zachte pasteltinten roepen associaties op met high summer. Wat dat betreft kon deze collectie niet op een beter moment gelanceerd worden, immers, de zomer komt eraan.

De Triangle & Star-collectie laat zich goed combineren met andere producten van Basil. De consument kan accessoires, manden, bellen en tassen naar eigen smaak ‘mixen’ voor de look die ‘matcht’ met zijn of haar persoonlijke lifestyle. Om de consument alvast op weg te helpen, werkte Basil onlangs vijf belangrijke smaakthema’s uit: Bloom, Elegance, e-Bike, Portland en Star Triangle. Met de lancering van de Triangle & Star-collectie is nu ook de laatste van de vijf trends in de winkel te koop en kan Het Grote Combineren eindelijk worden voltooid.

Over Basil
Basil is een toonaangevende ontwerper en producent van moderne en eigentijdse fietsmanden, fietstassen en -accessoires. De zorgvuldig afgewerkte producten in eigentijds design kenmerken zich door innovatieve toepassingen. De producten van Basil zijn in 17 landen bij gespecialiseerde fietshandelaren verkrijgbaar. Voor meer informatie: www.basil.nl.

Contact

Postadres Postbus 29 | 7070 AA Ulft | Nederland


Bezoekadres Ettenseweg 7A | 7071 AA Ulft | Nederland


Bedrijfsgegevens KVK: 09086961 | BTW: NL 803.725.188.B01

Basil: specialist in fietsmanden en fietstassen

Fietsmanden en -tassen van eigen bodem

Voor prachtige fietsmanden van eigen bodem ben je bij Basil in Ulft aan het juiste adres. Basil bestaat al sinds de jaren ’70 en is een samentrekking van Balveren (de oprichter) en Silvolde (de oorspronkelijke vestigingsplaats). Het bedrijf richt zich op allerlei soorten modellen fietsmanden, die over de hele wereld worden verkocht. De focus ligt hierbij op Nederland, België en Duitsland. Naast de traditionele fietsmanden heeft Basil ook een groot aantal fietstassen en dierenmanden op de markt gebracht. Kenmerkend aan de fietstassen van Basil is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de diversiteit in de vormgeving hiervan. Of je nu op zoek bent naar een dubbele fietsmand- of tas met print, effen kleur, voor zakelijk of sport, voor je hond; Basil heeft het allemaal.

Ruim assortiment fietsmanden en fietstassen

Basil heeft een ruim assortiment aan eigen ontwikkelde fietsmanden en fietstassen. Onze klanten zochten onder meer op:

Over Basil BV in Ulft

Wij zijn Basil. Wij zien jou graag genieten op de fiets. Vandaar dat wij mooie en functionele fietsaccessoires maken die jou stimuleren om vaker met de fiets te gaan. Want fietsen is gezond en zorgt voor de dagelijkse portie geluk en beweging.

Het begon 40 jaar geleden, toen Ine van Dam de rijwielzaak van Nico van Balveren binnenstapte. Zij zocht een rieten mand voor op haar fiets. Nico ontwikkelde die mand en maakte Ine er heel gelukkig mee. En het allerbelangrijkste was: door die mand genoot zij nog meer van haar fietsritjes.

Sinds die tijd is er eigenlijk niet zoveel veranderd in ons familiebedrijf. Onze passie is om producten te bedenken die het fietsen aantrekkelijker en fijner maken. En altijd vanuit jouw wensen.

Wij willen graag begrijpen waarom en wanneer je fietst. En ook waarom en wanneer je niet fietst. Hier leren we van, elke dag opnieuw. Dit combineren we met ons gevoel voor kwaliteit, stijl en functionaliteit. Samen kunnen we het fietsgeluk verspreiden. Doe je met ons mee?

Klantspecifieke manden en tassen

Met de Basil fietsmand of -tas kun je jouw bagage enorm gemakkelijk en veilig vervoeren. Voor elk soort fietser en bagage heeft Basil een mooie en geschikte fietsmand en fietstas. Van een degelijke, waterdichte fietstas voor uw belangrijke papieren en laptop tot een trendy, makkelijk afneembare sport/school fietsmand. Basil heeft het allemaal en combineert functionaliteit met uitstraling. Of je nu op zoek bent naar een dubbele of enkele fietstas, een schoudertas of een leuke kinderfietstas; bij specialist Basil in Ulft zit je goed.