Basil doneert € 4104,57 aan World Bicycle Relief

Basil doneert € 4104,57 aan World Bicycle Relief.

Basil en World Bicycle Relief verspreidden samen fietsgeluk op de Eurobike 2016

 

“Help ons bij het verspreiden van het fietsgeluk” was de oproep van Basil tijdens de Eurobike 2016 afgelopen augustus in Friedrichshafen. Daarmee duidde het Nederlandse fietsmode label niet alleen op zijn nieuwe collectie, maar ook op de aankoop van de Basil Promobag om daarmee een bijdrage te leveren aan het goede doel, World Bicycle Relief.

Dit jaar kreeg de pay-off van Basil ‘spread the cycling joy’, wel een bijzondere betekenis. Niet alleen vanwege het 40 jarig jubileum van Basil, maar ook vanwege de nieuwe collectie modieuze fietstassen. De getoonde series voldoen nu aan de hoge kwaliteitseisen m.b.t. waterdichtheid en ook de nieuwe Promobag, die speciaal voor de Eurobike ontwikkeld werd, is  van waterdicht materiaal gemaakt. Dus weer of geen weer, nu gaan fashion en 100% waterdichtheid wél samen!

Veel belangstelling voor nieuwe ‘Basil waterproof Promobag’

Basil ondersteunt World Bicycle Relief al voor het vijfde achtereenvolgende jaar. De Basil Promobag is inmiddels een bekend fenomeen op de Eurobike. Teneinde de geliefde gadget te bemachtigen, werd  een vrijwillige donatie vanaf €4,- gevraagd.

De echte Basil Promobag fans stonden elke ochtend al in de rij om het nieuwste ontwerp te bemachtigen en aan hun collectie Promobags toe te voegen. Sommige bezoekers waren zo enthousiast dat ze meerdere tassen kochten (bijvoorbeeld als relatiegeschenk voor medewerkers of klanten). Dit jaar had Basil twee uitvoeringen ontwikkeld. Het was bijzonder om te zien, hoe diverse bezoekers met beide ontwerpen om hun schouders over de beurs liepen.

Alle opbrengsten komen volledig ten goede aan World Bicycle Relief; de totale opbrengst van de verkochte Basil Promobags bedroeg dit jaar € 4104,57 . Basil heeft dit bedrag inmiddels aan World Bicyle Relief geschonken. “Namens World Bicyle Relief een oprecht woord van dank aan het Basil Team”, aldus Kristina Jasiunaite, Managing director. „ Met de opbrengst van deze samenwerking kunnen zo’n 30 fietsen door World Bicyle Relief aangekocht en geschonken worden, waarmee zo’n 150 mensen in Afrika een beter bestaan kunnen opbouwen. Op deze manier verspreidt Basil samen met haar klanten het fietsgeluk!”.

20160831_080749

 

WBR

World Bicycle relief

In 2005 hebben SRAM en Trek Bicycles, naar aanleiding van de Tsunami in Sri Lanka, World Bicycle Relief opgericht. De missie van World Bicycle Relief is mensen mogelijkheden voor zelfstandigheid en kostwinning te bieden met behulp van een fiets.

Een fiets verkort de urenlange weg naar school enorm – en is daarmee een belangrijk voordeel bij een opleiding.

Vandaag de dag is de organisatie in 13 Afrikaanse landen, de Filipijnen, Indonesië en Peru vertegenwoordigd en heeft in totaal bijna 200.000 fietsen geleverd. Daarnaast schoolt WBR monteurs ter plaatse, om er zeker van te zijn dat het onderhoud uitgevoerd kan worden en reserveonderdelen gemonteerd kunnen worden. In vijf Afrikaanse landen wordt de robuuste Buffalo-Bike geassembleerd. Het is duidelijk te zien, dat deze bike ontworpen is voor extreme belastingen. Het is een fiets die gemaakt is om zware lasten te vervoeren en geschikt is voor slechte zandwegen: een gewicht van 23 kg, stalen frame, zonder versnellingen, met terugtraprem, brede 26 inch banden en een bagagedrager geschikt voor lasten tot 100 kg.

 

1 FIETS KOST £ 90 – WELKE GEMIDDELD DE LEVENS VERANDERT VAN 5 MENSEN

 

In sommige Afrikaanse landen kan een fiets het leven van mensen op een ongelofelijke manier verbeteren. Dat bewees de organisatie World Bicycle Relief (WBR) al bijna 200.000 keer. Met de donatie van Basil kan WBR gelukkig weer een flink aantal fietsen ter beschikking stellen aan mensen die zelf niet in de omstandigheden verkeren om een fiets aan te schaffen.

knipsel

 

 

Contact

Postadres Postbus 29 | 7070 AA Ulft | Nederland


Bezoekadres Ettenseweg 7A | 7071 AA Ulft | Nederland


Bedrijfsgegevens KVK: 09086961 | BTW: NL 803.725.188.B01

Basil: specialist in fietsmanden en fietstassen

Fietsmanden en -tassen van eigen bodem

Voor prachtige fietsmanden van eigen bodem ben je bij Basil in Ulft aan het juiste adres. Basil bestaat al sinds de jaren ’70 en is een samentrekking van Balveren (de oprichter) en Silvolde (de oorspronkelijke vestigingsplaats). Het bedrijf richt zich op allerlei soorten modellen fietsmanden, die over de hele wereld worden verkocht. De focus ligt hierbij op Nederland, België en Duitsland. Naast de traditionele fietsmanden heeft Basil ook een groot aantal fietstassen en dierenmanden op de markt gebracht. Kenmerkend aan de fietstassen van Basil is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de diversiteit in de vormgeving hiervan. Of je nu op zoek bent naar een dubbele fietsmand- of tas met print, effen kleur, voor zakelijk of sport, voor je hond; Basil heeft het allemaal.

Ruim assortiment fietsmanden en fietstassen

Basil heeft een ruim assortiment aan eigen ontwikkelde fietsmanden en fietstassen. Onze klanten zochten onder meer op:

Over Basil BV in Ulft

Wij zijn Basil. Wij zien jou graag genieten op de fiets. Vandaar dat wij mooie en functionele fietsaccessoires maken die jou stimuleren om vaker met de fiets te gaan. Want fietsen is gezond en zorgt voor de dagelijkse portie geluk en beweging.

Het begon 40 jaar geleden, toen Ine van Dam de rijwielzaak van Nico van Balveren binnenstapte. Zij zocht een rieten mand voor op haar fiets. Nico ontwikkelde die mand en maakte Ine er heel gelukkig mee. En het allerbelangrijkste was: door die mand genoot zij nog meer van haar fietsritjes.

Sinds die tijd is er eigenlijk niet zoveel veranderd in ons familiebedrijf. Onze passie is om producten te bedenken die het fietsen aantrekkelijker en fijner maken. En altijd vanuit jouw wensen.

Wij willen graag begrijpen waarom en wanneer je fietst. En ook waarom en wanneer je niet fietst. Hier leren we van, elke dag opnieuw. Dit combineren we met ons gevoel voor kwaliteit, stijl en functionaliteit. Samen kunnen we het fietsgeluk verspreiden. Doe je met ons mee?

Klantspecifieke manden en tassen

Met de Basil fietsmand of -tas kun je jouw bagage enorm gemakkelijk en veilig vervoeren. Voor elk soort fietser en bagage heeft Basil een mooie en geschikte fietsmand en fietstas. Van een degelijke, waterdichte fietstas voor uw belangrijke papieren en laptop tot een trendy, makkelijk afneembare sport/school fietsmand. Basil heeft het allemaal en combineert functionaliteit met uitstraling. Of je nu op zoek bent naar een dubbele of enkele fietstas, een schoudertas of een leuke kinderfietstas; bij specialist Basil in Ulft zit je goed.