Vragen m.b.t. kinderzitjes & fietstassen

Ja. Dat kan. Er worden extra deeltjes meegeleverd zodat de verlenger/verbreder ook past op bagagedragers die een verhoogde achterzijde hebben (bv achterlamp die hoger is dan het oppervlak van de drager).

Ja, dat kan! Echter alleen bij zitjes die op de zadelframebuis gemonteerd zijn (bv Bobike, GMG Yepp, Quibl, Polisport). Wanneer het zitje dus op de bagagedrager gemonteerd zit (bv de “ouderwetse’ GMG), kan het niet. Om meer ruimte te creëren kunt u een bagagedrager verlenger (ons art. 70119) monteren, waardoor dubbele fietstassen gecombineerd kunnen worden met kinderzitjes.

 

Alle dubbele fietstassen met bovenop twee verbindingsbanden zijn zonder problemen te combineren met een kinderzitje achterop. In geval dat de drager kort is en te weinig ruimte biedt voor de voetjes, is dit op te lossen door een Basil bagagedrager verlenger (art. 70119 BASIL CARRIER EXTENDER-LENGTH) op de drager te monteren. Door het verlengen van de drager, creëer je meer ruimte om de fietstas verder naar achteren te monteren. Bij gebruik in combinatie met een “ouderwets” GMG zitje (montage op de bagagedrager), heb je nog extra nodig: – een Basil bagagedrager verlenger (art. 70119 BASIL CARRIER EXTENDER-LENGTH) – een GMG Unimontagedrager Werkwijze: Eerst monteer je de Basil verlenger op de bagagedrager, daarna de GMG Unimontagedrager. Vervolgens kun je de fietstas op de verlenger/drager bevestigen. Afhankelijk van de spijlen aan de bagagedrager, kun je daarna het GMG zitje op de drager vastzetten. Je moet hierbij de voorzijde van de verbindingsbrug van de tas tussen de beide verlengstukken iets aanduwen. Het beste kunt u even naar uw fietsenmaker gaan met uw fiets en u laten adviseren. Houdt u wel altijd rekening met veranderd “stuurgedrag” van uw fiets (evenwicht).

Tegenwoordig heeft GMG ook zitjes (GMG Yepp) die niet op de bagagedrager gemonteerd worden , maar op de zadelframebuis. Wij gaan er echter vanuit dat u een “ouderwetse” montage (op de drager zelf) bedoelt. In dat geval is ook nog mogelijk tassen te combineren. U heeft hiervoor nodig: – een Basil bagagedrager verlenger (art. 70119 BASIL CARRIER EXTENDER-LENGTH) – een GMG Unimontagedrager Door het verlengen van de drager, creëert u ruimte om de fietstas verder naar achter op de drager te bevestigen (zodat de voetjes niet tegen de tas aan komen). Eerst monteert u de Basil verlenger op de bagagedrager, daarna de GMG Unimontagedrager. Vervolgens kunt u de fietstas op de drager bevestigen. Afhankelijk van de spijlen aan de bagagedrager, kunt u daarna het GMG zitje op de drager vastzetten. U moet hierbij de voorzijde van de verbindingsbrug van de tas tussen de beide verlengstukken iets aandrukken. Houdt u wel altijd rekening met veranderd “stuurgedrag” van uw fiets (evenwicht).

Contact

Postadres Postbus 29 | 7070 AA Ulft | Nederland


Bezoekadres Ettenseweg 7A | 7071 AA Ulft | Nederland


Bedrijfsgegevens KVK: 09086961 | BTW: NL 803.725.188.B01

Basil: specialist in fietsmanden en fietstassen

Fietsmanden en -tassen van eigen bodem

Voor prachtige fietsmanden van eigen bodem ben je bij Basil in Ulft aan het juiste adres. Basil bestaat al sinds de jaren ’70 en is een samentrekking van Balveren (de oprichter) en Silvolde (de oorspronkelijke vestigingsplaats). Het bedrijf richt zich op allerlei soorten modellen fietsmanden, die over de hele wereld worden verkocht. De focus ligt hierbij op Nederland, België en Duitsland. Naast de traditionele fietsmanden heeft Basil ook een groot aantal fietstassen en dierenmanden op de markt gebracht. Kenmerkend aan de fietstassen van Basil is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de diversiteit in de vormgeving hiervan. Of je nu op zoek bent naar een dubbele fietsmand- of tas met print, effen kleur, voor zakelijk of sport, voor je hond; Basil heeft het allemaal.

Ruim assortiment fietsmanden en fietstassen

Basil heeft een ruim assortiment aan eigen ontwikkelde fietsmanden en fietstassen. Onze klanten zochten onder meer op:

Over Basil BV in Ulft

Wij zijn Basil. Wij zien jou graag genieten op de fiets. Vandaar dat wij mooie en functionele fietsaccessoires maken die jou stimuleren om vaker met de fiets te gaan. Want fietsen is gezond en zorgt voor de dagelijkse portie geluk en beweging.

Het begon 40 jaar geleden, toen Ine van Dam de rijwielzaak van Nico van Balveren binnenstapte. Zij zocht een rieten mand voor op haar fiets. Nico ontwikkelde die mand en maakte Ine er heel gelukkig mee. En het allerbelangrijkste was: door die mand genoot zij nog meer van haar fietsritjes.

Sinds die tijd is er eigenlijk niet zoveel veranderd in ons familiebedrijf. Onze passie is om producten te bedenken die het fietsen aantrekkelijker en fijner maken. En altijd vanuit jouw wensen.

Wij willen graag begrijpen waarom en wanneer je fietst. En ook waarom en wanneer je niet fietst. Hier leren we van, elke dag opnieuw. Dit combineren we met ons gevoel voor kwaliteit, stijl en functionaliteit. Samen kunnen we het fietsgeluk verspreiden. Doe je met ons mee?

Klantspecifieke manden en tassen

Met de Basil fietsmand of -tas kun je jouw bagage enorm gemakkelijk en veilig vervoeren. Voor elk soort fietser en bagage heeft Basil een mooie en geschikte fietsmand en fietstas. Van een degelijke, waterdichte fietstas voor uw belangrijke papieren en laptop tot een trendy, makkelijk afneembare sport/school fietsmand. Basil heeft het allemaal en combineert functionaliteit met uitstraling. Of je nu op zoek bent naar een dubbele of enkele fietstas, een schoudertas of een leuke kinderfietstas; bij specialist Basil in Ulft zit je goed.