Fietstassen

Door gebruik te maken van de Basil bagagedragerverlenger (70119, “Basil Carrier Extender length”) , kan elke dubbele Basil fietstas gecombineerd worden met een kinderzitje. Door de verlenger kan de dubbele tas verder naar achteren gemonteerd worden, zodat de voetjes van het zitje niet meer tegen de tas aankomen. De meeste zitjes zijn met een houder op de zadelframebuis gemonteerd (Bobike, GMG Yepp, Polisport, Quibl), er zijn ook zitjes die direkt op de bagagedrager gemonteerd worden. In dat laatste geval kan het zijn dat je montageproblemen krijgt (omdat de verlenger bv niet gemonteerd kan worden vanwege de constructie van het zitje. Je kunt ook een enkele tas combineren met een kinderzitje (bv shopper of luiertas). Daarvoor maak je gebruik van de “Basil Carrier Extender width” (70120). Deze maakt de bagagedrager breder. Houdt u wel altijd rekening met veranderd “stuurgedrag” van uw fiets (evenwicht).

Uiteindelijk gaat elk produkt na verloop van tijd verkleuren. Wij stellen echter hoge eisen aan de door ons gebruikte materialen, zodat het Basil produkt langer meegaat dan je van een soortgelijk produkt verwacht. Maar uiteindelijk zal ook het Basil produkt gaan verkleuren. Canvas zal sneller verkleuren dan bv. polyester (omdat dit een natuurprodukt is, gemaakt van katoen).

Dit is mogelijk bij manden die ook gebruik maken van het BasEasy-system zoals Basimply EC, Basimply EC Flower, Basimply II, Basimply Wicker, Basimply Rattan look.

Dat is een te algemene vraag, want er zijn zoveel verschillen tussen de fietsen. In principe is het antwoord “ja”, maar er zullen ongetwijfeld fietssturen zijn waardoor ruimtegebrek of anderszins, geen tas of mand op te monteren is. Uw Basil dealer kan u echter hierbij van dienst zijn!

Als er vlekken op zijn gekomen, niet in de wasmachine (!), maar laten weken in een handwas sopje met een niet agressief wasmiddel. Daarna goed laten drogen in de open lucht. Als de producten tijdens regenbuien nat zijn geweest, is het beter is ze goed te laten drogen. De producten moeten de kans krijgen om te drogen in een geventileerde (liefst verwarmde) ruimte, zodat ze goed droog worden.

Al onze tassen zijn voorzien van een waterafstotende binnenlaag. Je moet er echter rekening mee houden dat dit niet hetzelfde is als een 100% waterdichte tas. Bij de meeste fietstassen kan er toch water in de tas komen, bijvoorbeeld tijdens hele hevige regenbuien of als het deksel/flap niet helemaal goed op de tas gelegen heeft. Maar ook door stiknaden e.d. kan er uiteindelijk water in de tas komen. Wil je echt 100% waterdichte tassen, dan kom je bij onze Forest-serie terecht: daarvan zijn de naden gelast, is het materiaal 100% waterdicht en is de constructie van de sluiting van de tas zo gemaakt dat (dmv rolsluiting) dat door de constructie geen water in de tas kan komen. Nadeel is dat deze constructie er ook voor zorgt dat de tas wel minder makkelijk toegankelijk is. Bovendien zijn deze tassen ook duurder dan een “gewone” fietstas. De Forest tassen zijn echter speciaal ontwikkeld voor de fietsers die ermee op vakantie gaan en lange afstanden fietsen. Ze zijn dus niet ontworpen om per dag vaak de tas te openen en te sluiten, zoals bij bijv. de Blossom tassen vaak wel het geval zal zijn. Kortom, de reguliere fietstassen zullen niet 100% waterdicht zijn, maar voor dagelijks gebruik voldoen ze prima. We adviseren de tassen, in geval ze nat zijn geworden, goed te laten drogen. Als ze in een onverwarmde schuur staan, bij koud weer, zullen ze de volgende dag waarschijnlijk nog niet droog zijn. Indien dat zo flink wat dagen doorgaat, heb je kans dat “het weer” in de tas komt. Bovendien zul je op een gekleurde fietstas eerder vuil, water en smeer zien dan op en zwarte. Mocht dit het geval zijn, kun je kijken of je de tas nog schoon kunt krijgen (geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken). Laat de tas daarna goed drogen. Daarmee zou het probleem verholpen moeten zijn.

Het is helaas niet mogelijk om enkele Basil tassen met een hook-on system voorop de fiets te monteren.

Wél hebben een aantal Basil tassenseries o.a. citybags (Boheme, Noir, Sport Design, Miles), die bevestigd kunnen worden aan het stuur d.m.v. BasEasy en KF-systemen.

De enkele fietstas heeft een draagcapaciteit van 5 kg.
De dubbele fietstas heeft een draagcapaciteit van 5 kg per tas, dus 10 kg totaal. De fietstas moet gemonteerd worden volgens het montagevoorschrift.

Contact

Postadres Postbus 29 | 7070 AA Ulft | Nederland


Bezoekadres Ettenseweg 7A | 7071 AA Ulft | Nederland


Bedrijfsgegevens KVK: 09086961 | BTW: NL 803.725.188.B01

Basil: specialist in fietsmanden en fietstassen

Fietsmanden en -tassen van eigen bodem

Voor prachtige fietsmanden van eigen bodem ben je bij Basil in Ulft aan het juiste adres. Basil bestaat al sinds de jaren ’70 en is een samentrekking van Balveren (de oprichter) en Silvolde (de oorspronkelijke vestigingsplaats). Het bedrijf richt zich op allerlei soorten modellen fietsmanden, die over de hele wereld worden verkocht. De focus ligt hierbij op Nederland, België en Duitsland. Naast de traditionele fietsmanden heeft Basil ook een groot aantal fietstassen en dierenmanden op de markt gebracht. Kenmerkend aan de fietstassen van Basil is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de diversiteit in de vormgeving hiervan. Of je nu op zoek bent naar een dubbele fietsmand- of tas met print, effen kleur, voor zakelijk of sport, voor je hond; Basil heeft het allemaal.

Ruim assortiment fietsmanden en fietstassen

Basil heeft een ruim assortiment aan eigen ontwikkelde fietsmanden en fietstassen. Onze klanten zochten onder meer op:

Over Basil BV in Ulft

Wij zijn Basil. Wij zien jou graag genieten op de fiets. Vandaar dat wij mooie en functionele fietsaccessoires maken die jou stimuleren om vaker met de fiets te gaan. Want fietsen is gezond en zorgt voor de dagelijkse portie geluk en beweging.

Het begon 40 jaar geleden, toen Ine van Dam de rijwielzaak van Nico van Balveren binnenstapte. Zij zocht een rieten mand voor op haar fiets. Nico ontwikkelde die mand en maakte Ine er heel gelukkig mee. En het allerbelangrijkste was: door die mand genoot zij nog meer van haar fietsritjes.

Sinds die tijd is er eigenlijk niet zoveel veranderd in ons familiebedrijf. Onze passie is om producten te bedenken die het fietsen aantrekkelijker en fijner maken. En altijd vanuit jouw wensen.

Wij willen graag begrijpen waarom en wanneer je fietst. En ook waarom en wanneer je niet fietst. Hier leren we van, elke dag opnieuw. Dit combineren we met ons gevoel voor kwaliteit, stijl en functionaliteit. Samen kunnen we het fietsgeluk verspreiden. Doe je met ons mee?

Klantspecifieke manden en tassen

Met de Basil fietsmand of -tas kun je jouw bagage enorm gemakkelijk en veilig vervoeren. Voor elk soort fietser en bagage heeft Basil een mooie en geschikte fietsmand en fietstas. Van een degelijke, waterdichte fietstas voor uw belangrijke papieren en laptop tot een trendy, makkelijk afneembare sport/school fietsmand. Basil heeft het allemaal en combineert functionaliteit met uitstraling. Of je nu op zoek bent naar een dubbele of enkele fietstas, een schoudertas of een leuke kinderfietstas; bij specialist Basil in Ulft zit je goed.