Timeline Express Aankondigingen

2016

Lees meer

2015

De leveranciers van Kruitbosch zijn beoordeeld op verschillende criteria, namelijk: vernieuwend assortiment, proactief en inspirerend, presentatie totale stand, consumentgerichtheid en ludieke/succesvolle beursactie. Basil kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus en ontving de Leveranciersaward 2015.

Lees meer

2010

Basil werd door Jorrit Schoonhoven, een van de ambassadeurs van de Dutch Design Week, geselecteerd voor Het Trend Book. Dankzij het multifunctionele en moderne design Basil is één van de 150 bedrijven en mensen die in dit prestigieuze boek werden opgenomen.

Lees meer

2009

Halfords benoemde in 2009 Basil tot ‘Leverancier van het jaar’. Op de foto: Wim Braafhart (links) feliciteert Marthijn van Balveren met de titel.

Lees meer

2006

Basil ontvangt de FietsRAI Innovatie Award voor het BasSolid-system, waarmee fietsmanden op elk type drager kunnen worden bevestigd.

Lees meer

2005

In 2005 presenteerde Basil de eerste ‘fleurige fietstas’: Jasmin. In de jaren daarna volgden nog vele succesvolle ontwerpen.

Lees meer

2001

Marthijn van Balveren nam in 2001 het roer over van zijn vader Nico.

Lees meer

1992

In 1992 werd het nieuwe magazijn aan de Ettenseweg in Ulft geopend. Het hoofd-kantoor verhuisde in 1998 van Silvolde naar Ulft.

Lees meer

1980

Vanaf 1980 ontwikkelde Basil ook stalen manden.

Lees meer

1976

Het begon allemaal toen Ine van Dam in 1976 de fietsenzaak van Nico van Balveren binnenstapte en vroeg om een rieten mand. Nico liet de mand voor Ine maken en zorgde ervoor dat Ine met deze mand nog meer kon genieten van haar fiets. Onder de naam ‘N. van Balveren Riet Import-Export’, dat later veranderde in Basil (van BAlveren SILvolde), begon Nico met het importeren van manden uit voormalig Joegoslavië.

Lees meer

Contact

Postadres Postbus 29 | 7070 AA Ulft | Nederland


Bezoekadres Ettenseweg 7A | 7071 AA Ulft | Nederland


Bedrijfsgegevens KVK: 09086961 | BTW: NL 803.725.188.B01

Basil: specialist in fietsmanden en fietstassen

Fietsmanden en -tassen van eigen bodem

Voor prachtige fietsmanden van eigen bodem ben je bij Basil in Ulft aan het juiste adres. Basil bestaat al sinds de jaren ’70 en is een samentrekking van Balveren (de oprichter) en Silvolde (de oorspronkelijke vestigingsplaats). Het bedrijf richt zich op allerlei soorten modellen fietsmanden, die over de hele wereld worden verkocht. De focus ligt hierbij op Nederland, België en Duitsland. Naast de traditionele fietsmanden heeft Basil ook een groot aantal fietstassen en dierenmanden op de markt gebracht. Kenmerkend aan de fietstassen van Basil is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de diversiteit in de vormgeving hiervan. Of je nu op zoek bent naar een dubbele fietsmand- of tas met print, effen kleur, voor zakelijk of sport, voor je hond; Basil heeft het allemaal.

Ruim assortiment fietsmanden en fietstassen

Basil heeft een ruim assortiment aan eigen ontwikkelde fietsmanden en fietstassen. Onze klanten zochten onder meer op:

Over Basil BV in Ulft

Wij zijn Basil. Wij zien jou graag genieten op de fiets. Vandaar dat wij mooie en functionele fietsaccessoires maken die jou stimuleren om vaker met de fiets te gaan. Want fietsen is gezond en zorgt voor de dagelijkse portie geluk en beweging.

Het begon 40 jaar geleden, toen Ine van Dam de rijwielzaak van Nico van Balveren binnenstapte. Zij zocht een rieten mand voor op haar fiets. Nico ontwikkelde die mand en maakte Ine er heel gelukkig mee. En het allerbelangrijkste was: door die mand genoot zij nog meer van haar fietsritjes.

Sinds die tijd is er eigenlijk niet zoveel veranderd in ons familiebedrijf. Onze passie is om producten te bedenken die het fietsen aantrekkelijker en fijner maken. En altijd vanuit jouw wensen.

Wij willen graag begrijpen waarom en wanneer je fietst. En ook waarom en wanneer je niet fietst. Hier leren we van, elke dag opnieuw. Dit combineren we met ons gevoel voor kwaliteit, stijl en functionaliteit. Samen kunnen we het fietsgeluk verspreiden. Doe je met ons mee?

Klantspecifieke manden en tassen

Met de Basil fietsmand of -tas kun je jouw bagage enorm gemakkelijk en veilig vervoeren. Voor elk soort fietser en bagage heeft Basil een mooie en geschikte fietsmand en fietstas. Van een degelijke, waterdichte fietstas voor uw belangrijke papieren en laptop tot een trendy, makkelijk afneembare sport/school fietsmand. Basil heeft het allemaal en combineert functionaliteit met uitstraling. Of je nu op zoek bent naar een dubbele of enkele fietstas, een schoudertas of een leuke kinderfietstas; bij specialist Basil in Ulft zit je goed.